Är du på rätt sida i historien?

Per Björklund, en av arrangörerna av den inställda Alternativa bokmässan.

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Det är inte bara vänsterextrema kretsar som ser det som en stor seger, även i så kallade liberala kretsar finns en stor glädje över att det fria ordet tystades ännu en gång och att samhällets våldsmonopol är brutet till förmån för islamisters och vänsterextremisters intressen. Det är särskilt anmärkningsvärt med tanke på vilka det är som stoppades från att tala, även om det självfallet inte skall spela någon roll vem man är eller vilka åsikter man har.

En av talarna, Bruce Bawer, är en internationellt känd författare som fått flera utmärkelser för sitt skrivande. Han var också en av första gayaktivisterna som propagerade för samkönade äktenskap.

Katerina Janouch var en i breda lager uppskattad författare innan hon brunstämplades av det vänsterliberala åsiktsmonopolet. Som judinna från gamla Tjeckoslovakien har hon släktingar som dödats och förföljts av både nazister och kommunister och borde därmed åtminstone vara fredad från anklagelser om att vara nazist, men så fungerar det inte i Sverige. Det har ju till och med förekommit att en manifestation för Kristallnattens offer istället blev en antisemitisk demonstration.

Lars Vilks lever under ständigt dödshot. Våldsvänstern i Sverige har ännu inte lyckats döda någon, men det har de svenska islamisterna. I många terrordåd finns det en svensk koppling så för Lars Vilks är det inte bara en olägenhet, det är ett reellt dödshot som allvarligt begränsar hans frihet.

Bianca Muratagic är en riktig flykting från krigets Jugoslavien. Hon skulle pratat om detta och hur hon upplever Sverige.

Isa Musawi är en muslimsk pappa som anser att det svenska rättsväsendet diskriminerar muslimer i vårdnadstvister och har skrivit en bok om detta som han inte fick ställa ut med på den slutna bokmässan. Jag är tämligen säker på att han och jag har olika åsikt om islams plats i samhället, just därför var han extra välkommen på vår bokmässa.

Ser man det som en seger att de här personerna inte får tala är man helt enkelt inte demokrat, man står på fel sida i historien och framtidens dom kommer att bli hård.



Per Björklund, arrangör av den inställda Alternativa bokmässan.